3. 3.–2. 4. 2023
v Cukrarni in drugod

Δ

Foto: Katja Goljat, Matjaž Rušt

OctoSens je 8-kanalni vmesnik, ki omogoča sprejem signalov različnih analognih in digitalnih senzorjev ter njihovo kalibracijo. Ta multi-senzorični sintetizator zvoka je rezultat dela OstoSens skupnosti, ki temelji na aktivnem medsebojnem sodelovanju in načelih demokratičnega so-oblikovanja. V skupnosti sodelujejo različne generacije in različni poklici, od inženirjev, umetnikov, študentov do navdušencev nad avdio-elektroniko. Skupnost se  zavzema za prost pretok znanj ter išče ustvarjalne načine za predajo pridobljenega znanja ter širjenje skupnosti v lokalnem ter tudi širšem kontekstu.

Na razstavi je OctoSens predstavljen kot produkt oz. orodje v sklopu interaktivne zvočne prostorske instalacije umetnika Mihe Godca. S pomočjo različnih senzorjev, nameščenih na pametni vrt StellaVerde, katerih signali vodijo v OctoSens, je umetnik zgeneriral zvočno kompozicijo, ki se v odzivih na zunanje dražljaje nenehno spreminja.

Produkcija: Zavod Projekt Atol, Mladinski center Velenje
Tehnična in razvojna pomoč: David Drolc, Gregor Krpič, Jakob Grčman, Simon Turnšek in drugi člani OctoSens skupnosti (Jakob Grčman, Simon Macuh, Lan Štokelj, Simon Turnšek in Igor Vuk) pod vodstvom Václava Pelouška