3. 3.–2. 4. 2023
v Cukrarni in drugod

Thomas Gorbach & The Vienna Acousmonium

CONA in Kino Šiška vabita na dva transformativna večera akuzmatične glasbe! V Ljubljano se vrača avstrijski glasbenik, izvajalec in akuzmatični skladatelj Thomas Gorbach, ki se mu bodo v živo pridružile_i gostujoče_i umetnice_ki Andrej Kobal, OR poiesis in tonota.

The Vienna Acousmonium je multi-dimenzionalni zvočniški orkester, zvočni studio in laboratorij za manipulacijo in čuječe poslušanje efemernih, dinamično-gibalnih zvočnih skulptur.

V torek, 14. 3., bo predstavljen kuriran izbor vrhunskih zvočnih kompozicij iz aktualnih studijskih dosežkov in arhivov pomembnih in odmevnih skladateljic_ev po izboru Thomasa Gorbacha, ki bo skladbe tudi interpretiral na svojem akuzmoničnem instrumentu.

V sredo, 15. 3., pa bodo Thomasov izbor iz zakladnice zvočnih umetnosti in elektroakustične glasbe dopolnili nastopi treh umetnic_kov v živo. Premierno bosta predstavljeni skladbi Air Transitions avtorja Andreja Kobala in Furīfōru / fluvial avtorice OR poiesis. Zvočna umetnica tonota pa bo prvič v Ljubljani izvedla svoje delo uncertainty.

Umetnice_ki: Thomas Gorbach, Andrej Kobal, Petra Kapš (OR poiesis), Ivona Eterović (tonota)
Produkcija: CONA za galerijo Steklenik
Koprodukcija: Kino Šiška
Organizacija: Irena Pivka, Brane Zorman
Odnosi z javnostmi: Matej Tomažin, Anja Pia Biščak
Oblikovanje: Matej Tomažin
Prevod in lektura: Daniel Sheppard

Poglej več