3. 3.–2. 4. 2023
v Cukrarni in drugod

Popolnoma drugačna prihodnost

Projekt Popolnoma drugačna prihodnost predstavlja pozitivno naravnane odgovore na različne zagate družbe 21. stoletja ter ob tem ohranja smotrn pogled na našo skupno prihodnost. Raziskovalno naravnano delo sestoji iz multimedijske instalacije in istoimenske publikacije, ki galerijsko postavitev dopolnjuje, a je obenem vsebinsko in konceptualno svoja samostojna enota.

Ubrana metoda pri razvoju razstavljenih del se poslužuje sodobnih raziskovalnih in umetniških pristopov ter uporabe sodobnih tehnologij, kot je umetna inteligenca. V svoji srčici se projekt ukvarja z refleksijo aktualnega stanja današnje družbe in ekologij, znotraj katerih bivamo, hkrati pa ustvarja prostor za razmišljanje o drugih možnih prihodnostih. V tem pogledu je imaginarij, ki ga opolnomoča področje umetnosti, ključnega pomena, da lahko mislimo potencialne rešitve in posledično vzpostavimo vzvode za bolj vzdržno prihodnost.

Produkcija: LokalPatriot – Galerija Simulaker | konS ≡ Platforma za sodobno raziskovalno umetnost
Kurator in producent: Adrijan Praznik
Programer: Rok Kos
Oblikovalec zvoka: Tim Kropivšek
3D oblikovalka: Brina Meze-Petrić
Organizacija in vodenje projekta: Gašper Beg, Adrijan Praznik
Programer in svetovalec v začetni fazi projekta: Srđan Prodanović
Tehnična podpora: Maid Hadžihasanović
Naslovna podoba: Nejc Trampuž (z uporabo orodja Midjourney)
Zahvale: Anže Čanžek, Sašo Dolenc, Saša Spačal, Katarina Trstenjak, Polona Kalc, Izidor Ostan Ožbolt, Simon Gmajner, Filip Dobranić, Saša Škof, Nika Tavčar, Taj Zavodnik, Helena Vrbanac, Zavod Projekt Atol, Društvo Ljudmila, CONA | Zavod za procesiranje sodobne umetnosti

Poglej več